Som kosmetolog er der mange jobmuligheder

kosmetolog

Når man søger nye uddannelses- og jobmuligheder, bliver man altid fortalt, at man skal følge sin passion. Det er imidlertid ikke altid lige nemt at gøre, for det er trods alt ikke alle passioner, der er lige nemme at gøre til en overskudsforretning. Hvad gør man for eksempel, hvis man bare godt kan lide at smukkesere sig selv og andre foran spejlet? Så bliver man selvfølgelig kosmetolog, der jo netop skal beskæftige sig med skønhed på daglig basis.

Mange muligheder

Desværre er passionen ikke det eneste parameter, man kan eller bør måle en ny karrierevej på. Et mindst lige så vigtigt aspekt er naturligvis ledighedsprocenten i branchen og dermed muligheden for at få et job, når man først er kommet gennem uddannelsen. Også her overrasker stillingen som kosmetolog dog dramatisk. Der er nemlig overraskende mange jobmuligheder som kosmetolog, hvad end man befinder sig i Kolding eller København. Det kan der være flere grunde til. Først og fremmest er der nok bare ikke så mange i dagens Danmark, der overvejer Kosmetolog som en mulig karrierevej. Det er på trods af, at du sagtens kan finde din vej dertil som uddannet sygeplejerske.

Derudover kommer der dog også flere og flere forgreninger inden for branchen. Den same klinik kan altså sagtens tilbyde mange forskellige procedurer, og skal derfor naturligvis have kosmetologer med speciale inden for dem alle. Noget af det vigtigste for en klinik aer nemlig at have et veluddannet personale, der kan vække tillid til kunderne.

Fedtfrysning, permanent hårfjerning eller noget tredje?

Ud over bare at uddanne dig som kosmetolog, skal du altså og gerne tage stilling til, hvad du gerne vil arbejde med. Det kan for eksempel være, at du vil arbejde med fedtfrysning, som naturligvis ikke må forveksles med det noget mere omfangsrige indgreb kendt som fedtsugning. Fedtfrysning er et veldokumenteret indgreb, der fryser fedtcellerne væk, hvormed du med garanti kan være med til at sætte smil på nogle læber. Netop sådan et sted vil en uddannelse som sygeplejerske naturligvis være velanset.

Er du ikke til den salgs, kan du med sikkerhed også finde en klinik, der gør mere i klassisk skønhed, såsom hår og makeup. En af de særligt populære procedurer, som du næsten ikke kan undgå, ligegyldigt hvilken klinik, du slå dig ned hos, er permanent hårfjerning. Både mænd og kvinder har nemlig hår til at gro på steder, der ikke ønsker det, og permanent hårfjerning handler, som navnet antyder, netop om at fjerne dette hår. Det kan være kvinder der er kede af deres pseudo-overskæg, eller som bare gerne vil undgå at skulle spilde til med at barbere ben.

Tag springet

Hvad end du altså er uddannet kosmetolog eller sygeplejerske, gerne vil beskæftige dig med fedtfrysning, permanent hårfjerning eller noget tredje, så at jobmulighederne som kosmetolog på en klinik mange. Hvis du ønsker at være absolut sikker på et job efter uddannelse, eller vil du bare gerne arbejde hos et veluddannet personale, så er det nok den bedste ide at finde en klinik i København. I København finder du nemlig et væld af klinikker. Sikkert også en, hvor du vil kunne finde dig til rette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *