Skab en spændende karriere som tandlæge

Akut tandlæge

De fleste mennesker har prøvet at være til tandlægen. Nogle har det okay med det, mens andre har decideret tandlægeskræk. Det er der heldigvis mange tandlæger, der har blik for, og som også har videreuddannet sig i den psykologiske dimension af tandlægearbejdet og i at skabe en tryg og tillidsfuld kontakt med patienterne. Vi har i Danmark, modsat for eksempel visse udviklingslande, en utrolig høj standard i Danmark hvad tandsundhed angår og hvad muligheden for akut behandling angår, herunder at tage til en akut tandlæge København. Det er således noget, som de fleste er vokset op med at have gode og rutinemæssige vaner omkring. Er du en af dem, som enten interesserer dig indgående for tandlægefaget og/eller har haft gode oplevelser med det at gå til tandlæge, kan det være, at du overvejer en karriere som tandlæge. Her i denne artikel vil vi derfor se lidt nærmere på, hvad det indebærer at blive tandlæge.

Hvor lang er uddannelsen til tandlæge?

Tandlægestudiet hedder også odontologi, og du starter med at læse en bacheloruddannelse i odontologi, hvorefter du kan fortsætte på kandidatstudiet. Bacheloruddannelsen varer 3 år, mens kandidatstudiet varer 2 år, og du kan derefter også tage en videreuddannelse som specialtandlæge, for eksempel bøjletandlæge eller kirurgisk tandlæge. Der er dermed mange forskellige muligheder indenfor tandlægefaget, hvor du også kan vælge hvilken målgruppe, du ønsker at arbejde med. Det kan være ældre på et plejehjem, børn på en folkeskole eller i en almenpraksis for alle typer af patienter. Når du har været færdiguddannet i et år, kan du blive autoriseret til at arbejde i din egen selvstændige klinik.

Arbejd i en praksis, der tager akutte patienter

Vil du gerne arbejde med patienter, der kommer akut ind fra gaden, kan du også arbejde som akut tandlæge i København. Her skal patienterne blot ringe eller skrive og de får en hurtig tid. Det kræver mange personlige og faglige egenskaber af dig, fordi du skal være omstillingsparat og kunne tage hurtige og velovervejede beslutninger samt hurtigt diagnosticere hvad problemet er og igangsætte og udføre en relevant behandling i forhold hertil. Samtidig skal du ofte kunne berolige patienten, der er i smerter og måske heller ikke har de bedste oplevelser med at være til tandlægen.

Tag karrieren i den retning som du ønsker

Som færdiguddannet odontolog kan du også vælge at gå forskningens vej og læse en PhD grad i et emne, som ligger dig særligt nær. Det kan være noget, som du har fundet interesse for, efter at du har arbejde som akut tandlæge København og mødt nogle problemstillinger, som du gerne vil belyse nærmere. Det vil både komme dig selv og samfundet til positiv gavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *