Sådan lander du dit drømmejob i forsikringsbranchen

Cv og ansøgning

Vi har alle sammen gjort os nogle tanker om, hvad det er for et job, vi ønsker i fremtiden, og hvilke mål vi gerne vil opnå i vores karriere. Nogle ved, helt fra de er små, at de gerne vil være læge, frisør eller sygeplejerske.

Det er selvfølgelig meget forskelligt fra person til person, når det handler om, hvilke drømme man har, og hvilken branche man ønsker at gøre karriere i. Dermed er det også forskelligt – alt efter hvilken branche man søger drømmejobbet i – hvad man kan gøre for at få netop sit drømmejob. Hvis du altid har fundet forsikringsbranchen interessant og dermed har et brændende ønske om at komme til at arbejde i denne branche, får du her nogle gode råd til, hvad du kan gøre for at lande dit drømmejob i forsikringsbranchen.

Få styr på CV og ansøgning

Cv og ansøgningMan skal aldrig lade sig afskrække, når det kommer til at søge sit drømmejob. Det kan godt være, at du måske ikke opfylder alle kravene til stillingen, men som udgangspunkt findes den perfekte kandidat altså ikke, og du opfylder helt sikkert over halvdelen af kravene, så hvorfor skulle arbejdsgiveren ikke vælge dig?

For at komme til en eventuel jobsamtale, er man dog nødt til at fange arbejdsgiverens opmærksomhed. Dette gør man typisk gennem sin ansøgning og sit CV. Derfor er det også rigtig vigtigt, at du bruger en del tid på at finpudse din ansøgning og dit CV, da det netop er her, du skal gøre et godt førstehåndsindtryk. Det er for eksempel i ansøgningen, du virkelig skal sælge dig selv, og derfor kan det være en god idé at starte ud med en fængende overskrift, som skiller sig ud fra mængden.

Derudover handler det også om at gøre opmærksom på sin motivation for at søge, sin faglighed og ikke mindst sin personlighed. Det er altså nogle vigtige og gode punkter at have med i en ansøgning, så du ikke ender i ”nej-bunken”. Desuden er det vigtigt, at dit CV er overskueligt og velstruktureret, så det er nemt for arbejdsgiveren at danne sig et overblik over, hvad du har af erfaring inden for området. Hvis du har godt styr på din ansøgning og dit CV, er der altså gode chancer for, at det er dig, der bliver kaldt til jobsamtale.

Lav research inden jobsamtalen

Ansøgning til forsikringsjobHvis du er så heldig at blive kaldt til jobsamtale på baggrund af din ansøgning og dit CV, er der nogle forskellige ting, du kan gøre for at forberede dig så godt som muligt. Det er værd at huske på, at en jobsamtale ikke udelukkende handler om, hvorvidt du er den rette til jobbet. Den handler nemlig også i høj grad om, hvorvidt jobbet er det rette for dig.

Derfor er det en god idé at være nysgerrig og vise en masse engagement, når du bliver stillet spørgsmål. Derudover er det også vigtigt at være ærlig og erkende sine svagheder, hvis du bliver spurgt ind til disse. For at du føler dig godt klædt på til jobsamtalen, kan det være en fordel, at du laver lidt research inden. På den måde kan du hurtigt vise, at du har en masse viden omkring forsikringsbranchen samt et kendskab til den virksomhed, du er til jobsamtale hos, hvis du skulle blive spurgt ind til dette. Læs op på alt omkring forsikring og forsikringsselskab, og hvad der ellers måtte være relevant i forhold til den arbejdsplads, du har søgt jobbet hos. Ellers er det bare med at kaste sig ud i det og håbe på, at du lander drømmejobbet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *