Sådan kommer du velforberedt til din jobsamtale

jobsamtale

En jobsamtale kan godt virke skræmmende til tider. Noget som kan gære den mindre skræmmende, og som kan gøre din chancer for at få jobbet større er at være velforberedt. Man kan være velforberedt på forskellige måder, men der er nogle ting, som grundlæggende er en god idé at have med sig. På den måde kan du få en behagelig oplevelse, så du ikke behøver at frygte eller være nervøs over en jobsamtale.

Hvad skal du have styr på inden?

Helt grundlæggende skal der en ansøgning til inden den store jobsamtale. Måske er du endda interesseret i en stilling, som ikke er ledig endnu. Det skal du ikke lade sig selv stoppe af. Der er stadig rig mulighed for at lægge en uopfordret ansøgning, så virksomheden kan have dig i tankerne, hvis de står og overvejer at lægge nogle ledige stillinger op.

En god måde du kan lægge en uopfordret ansøgning på, er ved at møde op fysisk. Så kan de se dig og du kan give dem et godt førstehåndsindtryk. Det kræver dog også at du har din ansøgning udskrevet, så de kan lægge den til side. Hos Inkpro kan du købe blækpatroner til din printer, så du kan udskrive din ansøgning. Så kan du være sikker på at din ansøgning ikke bliver en kedelig grå farve, fordi blækpatronerne ikke var helt fyldte. Det vil med sikkerhed give et godt indtryk at du har styr på de små detaljer.

Gør dig tanker

Inden du går ind til en jobsamtale, er det godt at have gjort sig tanker om hvad man vil sige. Det betyder ikke at du vil blive stillet nogle svære spørgsmål, men klappen kan godt gå ned, selv på nogle af de basale spørgsmål. Derfor er det godt at have tænkt over nogle af de helt basale ting, såsom hvorfor netop du er den helt rette kandidat til denne stilling.

Hvad er godt at have med i bagagen?

Søger du for eksempel en lederstilling eller lign. i et firma, er det godt at have en grundlæggende lederuddannelse med i bagagen. Det vil være med til at stille dig bedre, når de skal udvælge hvem der skal have stillingen. Ikke nok med at det er godt at have en lederuddannelse i det tilfælde, men det er også godt i forhold til fremtidige stillinger. Du vil kunne få nemmere ved at blive forfremmet, eller blive tilbudt andre højere stillinger grundet at du ville have den grundlæggende lederuddannelse med i bagagen, som kan gøre det nemmere for firmaet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *