Sådan får du job i det offentlige

karriere

Er du lige som så mange andre jobsøgende? Og synes du, at det er svært at få det gode job, som du drømmer om for eksempel inden for det offentlige område? Så er du langt fra alene. Det er nemlig en tendens, at der er mange, der søger et job, men der alt for få ledige offentlige stillinger. Så når endelig der slås en eftertragtet stilling op, så er der rigtig mange om buddet. Og for dig betyder det massiv konkurrence.

Derfor er der nogle få tips, du bør kende til, når du gerne vil have job i det offentlige.

Find dit job på https://www.offentlige-stillinger.dk/

Skil dig ud og øg dine erfaringer og kompetencer

For det første handler det om, at du skal skille dig ud. Når der er så mange, der søger det samme job, så vil der næsten altid være minimum én anden, der ved lidt mere end dig, der har lidt flere erfaringer end dig, eller som i det hele taget bare er bedre kvalificeret til jobbet, end du er. Derfor må du gøre noget andet.

Og det kan for eksempel være ved at tage ekstra kurser eller uddannelser, mens du går og er ledig. På den måde tilegner du dig nemlig nogle andre og nye kompetencer, du udvider din jobprofil, og du viser samtidig initiativ til at lære noget nyt – og det er der mange, der leder efter i en ny kandidat. Du bør derfor gøre det ekstra for at blive mere interessant, og det kan blandt andet være at tillære dig egenskaber inden for andre områder, der kan supplere dine nuværende erfaringer.

Find en oversigt online med af ledige offentlige stillinger

Derudover bør du tage et kig online. Her findes der nemlig en lang række sider, du kan benytte dig af, når du gerne vil finde et offentligt job. Det er sådanne sider, der har listet alle de offentlige jobs, der lige nu søges kandidater til, og derfor er der et væld af åbne stillinger slået op. For dig handler det derfor bare om at få søgt de offentlige stillinger, der virker interessante for dig. Og heldigvis kan du også sortere på de parametre, der er vigtige for dig. Det kan for eksempel være beliggenhed eller jobstilling.

Når du skal have et nyt job, skal det nemlig også stemme overens med dine behov, ønsker eller krav, ellers vil du sjældent blive tilfreds med den stilling, du sidder og. Og derfor vil du snart stå i den samme stilling situation og være jobsøgende.

Vær gerne opsøgende og tag det ekstra skridt

Sidst men ikke mindst bør du være så opsøgende som muligt. Det kan derfor ikke skade at møde personligt op og høre efter et møde med den person, der står for ansættelser. Du bør altid vise dit ansigt, idet du så bliver husket, når der er en stilling, der er ledig. Send også gerne uopfordrede ansøgninger til de steder, du drømmer om at blive ansat – det viser nemlig for alvor initiativ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *