Sådan får du en spændende karriere som tandlæge

Akut tandlæge

For langt de fleste er de vanlige besøg hos tandlægen forbundet med et vist ubehag. På trods af man som oftest er fyldt op af et hav af bekymringer og tanker om hvordan det kommer til at gå, så bliver det i de fleste tilfælde aldrig rigtig til virkelighed, tværtimod. Hvis ens tandplejer er god med mennesker, sympatisk, og i øvrigt dygtig til sit fag kan det halvårlige tjek faktisk ende ud med at være en ganske hyggelig og bekvem oplevelse. Hvis denne beskrivelse har gjort dig nysgerrig, kan du læse videre i denne artikel, hvor du vil få en lille mini guide til hvorfor man bør overveje faget, og hvilke oplevelser og erfaringer dette valg kan medføre sig.

Gode grunde til at vælge tandlæge som ens profession

Som nævnt omhandler tandlægefaget ikke udelukkende at diagnosticere, analysere og rette op på eventuelle skader ved folks tænder, men selvfølgelig er det den mest grundlæggende og bærende part i hvervet. Grundlæggende kan man vælge mellem enten at være tandplejer, eller tandlæge. Tandplejer er – som navnet antyder – en mere praktisk og hands-on uddannelse. Her vil man stå for tandrensning, diagnosticering og gode råd til god tandhygiejne. Hvis man ønsker at gå denne vej, skal man en tage professionsbachlelor (tre et halvt års varighed).

Den anden mulighed for at hjælpe folk med tandhygiejne er, at studere til tandlæge. I forhold til tandplejer er dette en mere videnstung og teoretisk uddannelse, hvor man ikke i samme grad efterfølgende udfører de mindre kirurgiske indgreb, men derimod støder man til, hvis der er tale om større og mere avancerede operationer, der kræver en større nøjagtighed. Kan man lide at have med folks tænder og hygiejne at gøre, er der altså lidt forskellige uddannelsesmuligheder for enhver smag. Lyden dette karrierevalg som noget for dig, kan du læse mere hos Tandlægerne i parken.

Støt og hjælp andre med deres sundhed

Som den kyndige lærer du mødte i folkeskolen, eller den ekstra motiverede og inspirerende vejleder du havde på universitetet, så kan en professionel og erfaren plejer hjælpe gevaldig på skrækken, der kan være forbundet med besøget. Hvis man bare evner at gøre patienten velbefindende og tryg undervejs i konsultationen, vil man kunne vende en negativ oplevelse til noget positivt hos kunden. At læse og blive færdigudlært kan være en hård og til tider træls oplevelse.

Når man endelig er færdigudlært, og klar til at komme ud i praksis, vil alle anstrengelserne til gengæld hurtigt have været det værd, når man gang på gang mødes af klienter, der efter en hård omgang tandrensning, boren i tænderne, eller sågar rodbehandling, bliver mødt af et stort smil – så har det været det hele værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *