Sådan er du bedst muligt forberedt til jobsamtalen

De fleste af os har på et tidspunkt i vores liv prøvet at skulle til en jobsamtale. Det er nervepirrende, og vi er bange for at vi ikke får det job som vi så gerne vil have. En del af disse nerver stammer dog oftest fra det faktum, at vi ikke helt ved hvordan vi skal præstere at klare en jobsamtale godt, så hvad kan du gøre inden din næste samtale?

Få printet dit CV ud på forhånd

Alle jobsamtaler er forskellige, eftersom det handler meget om hvilken virksomhed du har med at gøre og hvem du taler med. Men selvom du ikke kan gøre præcis det samme ved alle samtaler, så er der alligevel et bestemt ”regelsæt” som kan være en god idé at følge. Først og fremmest så er det godt at virke åben og imødekommende. Det giver et godt førstehåndindtryk, inden du overhovedet har sagt noget. En anden god idé er at have dit CV med, som du kan give til ham der afholder denne jobsamtale. Det betyder altså, at du på forhånd skal være fornuftig og investere i nogle gode blækpatroner, så du har mulighed for at få printet dit CV og have det klart, når samtalen skal til at begynde. Høflighed er også en kæmpe og for nogen afgørende faktor under denne samtale. Det betyder, at du ikke skal afbryde, og at du skal være venlig og respektfuld. Det er passende at give hånden og svare høfligt tilbage, når du bliver spurgt om noget. Det er dog vigtigt, at du ikke ender med at være så høflig, at du ikke lader din personlighed skinne igennem, for det er selvfølgelig dén de gerne vil se til samtalen.

Den bedste version af dig selv

Mange mennesker er af den opfattelse, at det er vigtigt at være godt forberedt. Det er det også, til en vis grad. Hvis du har øvet alting så mange gange, at det lyder som om du læser op fra et talepapir, så er det ikke just det bedste indtryk at give. Du må gerne være forberedt på at svare på nogle spørgsmål, men gerne på en måde, så dine svar føles naturlige. Der er intet i vejen med at overveje hvad du selv synes og har planer om at sige, men du skal bestemt ikke skrive det ned, og øve det ord for ord. Det virker pludselig enormt unaturligt, og det kan få dig til at virke endnu mere nervøs end hvad du i virkeligheden er. I sidste ende så handler det ”bare” om at være den bedste version af sig selv. Held og lykke!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *