Sådan bliver du elektriker

Elektriker

Drømmer du om at få dig en praktisk uddannelse? Det kan være som elektriker. Det er hårdt arbejde, men har du pæren i orden og hænderne skruet rigtigt på, er det nok lige noget for dig. Som elektriker får du et spændende job, hvor der er plads til at specialisere sig, og at arbejde i forskellige områder. Som elektriker kommer du bag facaden og er med til at sikre at tingene virker som de skal.

Som ethvert andet fag så er der nogle krav der må opfyldes for at kunne klare jobbet. Det gør dog hverken noget om du lige er færdig med folkeskolen, eller har arbejdet inden for et andet fag i mange år. Der er stadig mulighed for at prøve kræfter med faget.

Hvad kræver det at blive elektriker?

For at blive elektriker skal du tage en erhvervsuddannelse. Afhængig af om du ønsker at tage enten speciale 1 eller 2, vil det tage 4,5 år eller 5 år. For at komme ind på uddannelsen, er det nødvendigt at have taget grundforløbet først. Dette kræver kun 9. klasses eksamen for at søge ind. Er du over 25 år kan du tage uddannelsen baseret på en kompetencevurdering, der tager højde for tidligere uddannelse og erfaring.

Da man som elektriker arbejder med strøm, er det vigtigt at have stor viden derom, så man undgår en farlig situation. Det er derfor et job der kræver stor forsigtighed, både for at passe på sig selv, men også andre. Men er du drevet af nysgerrighed og viljen til at gøre dit bedste, vil det sikkert være lige noget for dig.

Her er de arbejdsopgaver du kan få

Som elektriker skal du ikke kun hænge lamper op og skifte sikringer. Du vil også lære at kunne:

  • Installere elektronisk udstyr, som for eksempel tyverialarmer
  • Føre strøm i nye huse
  • Reparere eller skifte ledninger i ældre bygninger

Arbejdsområdet er stort, da det strækker sig over alt hvor el indgår, så der er rig mulighed for at få et varieret arbejde.

En relevant uddannelse

Når man skal vælge sig en uddannelse, er det en god idé at undersøge jobmulighederne indenfor branchen. Uanset hvor du bor, skal det gerne være muligt at finde arbejde. Hvis du for eksempel ønsker at være elektriker i Frederikssund, kan du både få job indenfor det private eller det offentlige. Alt efter hvilket speciale du vælger.

Under din uddannelse, skal du også i lære. Det er vigtigt at finde sig en god læreplads. Så opsøg i god tid en elektriker Frederikssund, og find ud af om du kan være i lære der.

Når du uddanner dig til elektriker, er mulighederne mange. Du er aldrig låst fast i en type arbejde, og det er muligt at bruge uddannelsen som springbræt til andre uddannelser. Du kan blandt andet videreuddanne dig til ingeniør. Det er også muligt at blive i faget og blive selvstændig, ved at videreuddanne sig til elinstallatør. Så som sagt er mulighederne mange, og det er bestemt et fag at overveje kraftigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *