Sådan bliver du aktiehandler

Aktiehandler

Man skal ikke særligt mange år tilbage i det store billede, før aktiehandler blev set som en prestigefyldt titel, der som oftest krævede en lang uddannelse, et abonnement på børsen og også helst en cigar i munden. Sådan er det heldigvis ikke længere. Aktiemarkedet er blevet åbnet op, så lægmanden nu også kan spille med, og det har vi blandt andet internettet at takke for. I dag kan du for bare få kroner spille på et par lokale, danske aktier, ligesom du friktionsløst kan smide mange tusinde afsted på udenlandske aktiver.

Nemmere end nogensinde før

Først og fremmest har internettet nemlig betydet, at det er nemmere end nogensinde at tage sig af alt det praktiske omkring aktiehandel, hvad end du ønsker at investere i danske aktier eller ej. Ganske kvit og frit har vi, gennem internettet, nemlig adgang til konstante opdateringer på markedssituationen over hele kloden, hvilket være ganske belejligt, når man skal handle hurtigt og er oppe imod de professionelle. Derudover har de såkaldte handelsplatforme også strømlinet processen i en sådan grad, at det selv teknologiske og økonomiske analfabeter bør være rimeligt tilgængeligt og nemt at føre en handel ud i livet. Således er den slags altså heller ikke en barriere for at kunne træne sine evner og blive aktiehandler i danske aktier, obligationer eller noget helt tredje.

Ydermere giver internettet dig adgang til et væld af analyser og undervisningskurser i netop aktiehandel til den nette sum af 0 kroner, om end de selvfølgelig ikke alle handler om danske aktier eller netop din situation. Det er nærmest overraskende, hvor mange der er villige til at udøse så værdifuld information uden nødvendigvis at få noget igen. Under alle omstændigheder betyder det dog, at en lang uddannelse i økonomi er lige så essentiel som den førnævnte cigar i mundvigen. I sidste ende er aktiehandel nemlig ikke noget, du bliver undervist i. Det er noget, du bliver nødt til at lære dig selv.

Gør karriere

På den måde kan du altså, takket være internettet, ganske hurtigt blive aktiehandler på hobbyplan og investere i et par danske aktier. Du kan få for vane at tjekke markederne og din portefølje om morgenen. Undervise dig selv om eftermiddagen og tjekke handelsplatformene igen om aftenen. Er du flittig og lærenem, vil du sågar hurtigt gå hen at tjene en smule penge. Finder du imidlertid ud af, at du er god til det, kan du dog også overveje at gøre karriere som aktiehandler. Det er imidlertid en noget mere kompliceret proces, som kræver en del mere is i maven. I grunden er det jo egentlig det samme, du laver. Der er bare flere penge på spil. Sandheden er dog, at der i så fald også kommer et helt nyt lag af taktik, når først der er så mange penge på spil. Igen er det desværre ikke noget, man lærer på et weekendkursus. I stedet må man prøve sig frem, men hvis man har is i maven og lyst på tilværelsen som aktiehandler, kan det sagtens lykkes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *