Overvejelser du skal gøre dig selv, før du søger en stilling

Hvis du på nuværende tidspunkt er på jagt efter et job, så er det at lande en stilling nok det vigtigste for dig. Alle vil jo gerne ud at bruge deres erfaring eller danne erfaring, og tjene penge til livets gøremål.

Alligevel kan det være en god idé at stoppe op, og tænke over nogle forskellige praktiske aspekter, før man beslutter sig for at søge en stilling. I denne artikel vil vi diskutere nogle generelle faldgruber, som mange nyansatte falder ned i, og hvorfor du skal tage dem med i din betragtning.

Kræver jobbet du flytter?

Når man er ledig og søger arbejde, så er det altid godt at være fleksibel på så mange punkter som muligt, så man kan søge jobs bredere og derved få en større chance for at blive hyret. Det betyder også, man skal søge jobs bredt i sine kommuner, andre kommuner eller i en anden landsdel.

Finder man et job langt væk fra sin bopæl er det godt, hvis man har en bil, eller adgang til offentlig transport, så man kan pendle. Men hvis du bor i København og får job i Fredericia, så bliver det et mareridt at skulle pendle så langt hver dag. Det kan betyde du skal flytte, hvilket måske ikke er en mulighed eller attraktivt for dig i det øjeblik.

Har du udstyret i orden?

Afhængigt af i hvilken branche, du søger arbejde, kan der stilles nogle krav til bestemt udstyr, du skal have på forhånd. Typisk ville det for eksempel være en personlig arbejdscomputer. Nogle firmaer tilbyder sine ansatte en computer, og andre gør ikke.

Derfor er det måske en god idé at undersøge, om du har en computer, du kan bruge til dine potentielt nye arbejdsopgaver. Computeren skal helst være let, have mulighed for at indsætte simkort og have en lang batteritid. Hvis du mangler en computer med disse egenskaber, kan du overveje den bæredygtige og praktiske Dell Latitude. Den tillader dig at arbejde på farten, om du har adgang til strøm og Wi-Fi eller ej.

Forberedelse er nøglen

Ved at gøre dig sådan nogle overvejelser, før du søger et job, kan du undgå ubehagelige situationer. Det nytter ikke noget at blive hyret til et job, man ikke kan varetage på normal og stabil maner. Søg bredt men husk også altid at søge realistisk efter hvad du har mulighed for.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *