Klar til dit næste karriereskift? – du skal være møbelsnedker

håndværker

Hvordan ser dit drømmejob ud? 

Hvis det indeholder værkstedshumor, kreative kræfter, et brugbart håndværk og håndtering af glade kunder, så skal du nok blive møbelsnedker. 

Møbelsnedkeren laver enten møbler på bestilling fra virksomheden, hvor denne er ansat, får bestillinger fra andre virksomheder eller kunder. Endelig er der møbelsnedkeren, der laver de møbler, personen finder interessant at lave. 

Hvilken en af disse er du? 

forvirret projekt

 

Design møbler og brug din kreative kraft

Om du bliver den kreative skaber, der kun vil lave de møbler, du virkelig har lyst til, må være op til dig. I hvert fald vil du under din uddannelse få muligheden for at skabe og bruge din kreative kraft.

Her kan du finde ud af, om du egner dig særlig godt til at lave speciallavede møbler. Hvis du bare elsker at lave stole, borde eller kommoder, så er kaldet vel meget simpelt – det skal du lave. 

Du kunne også finde ud af, at polstring af møbler er utrolig nemt for dig og faktisk ret underholdende. Så kan du begynde at komme med tilbud møbelpolstring, som dine kunder ikke kan leve uden. 

Møbelsnedkeren har et internt kendskab til værktøj, træ, stof og redskaber, som kan skabe de unikke og flotte møbler. Hvis du ikke selv er propfuld at ideer til møbler, kan du få nogle ideer fra kunderne. 

Du kunne starte på skolen med at lave møbler, som dine venner, partner eller familie altid har drømt om. Hvis det forløber godt, kan der være en lukrativ karrierevej, hvor du hjælper kunderne med at få deres drømmemøbler. 

En håndværk, der giver mening

Dit kendskab til møbler, redskaber og værktøjer er unikt som møbelsnedker. Du ved fra begyndelsen af projektet, hvad der kan forringe og forbedre projektet i sidste ende. 

Håndværket består i at kunne se, hvordan møblet ændres, når du gør det og det. Hvis det poleres mere, fjernes den rå og mere umiddelbare fornemmelse af træet. Hvis benene skæres her, bliver stolen meget simpel for kort osv. 

Det er møbelsnedkeren, som kan guide designere og kunder til de helt perfekte møbler. De har et kendskab til, hvordan drømmemøblerne føres ud i livet. Et kendskab, som ikke kan undværes. 

Det kommer ved at bruge mange timer på værkstedet, hvor de forskellige projekter nidkært følges fra start til slut. 

mand arbejder

Speciallavede møbler stiger i popularitet i befolkningen

Møbelbranchen er under god udvikling igen. Befolkningen kræver flere særprægede og særegne møbler hjem i privaten.
Det er slut med møbler, der bliver masseproducerede og ligner hinanden. Vi har penge nok i vores del af verden til at undgå de dårlige møbler, hvorfor så ikke gøre det? 

Sådan er tankegangen for mange af de danskere, der drømmer om og bestiller speciallavede møbler. Ønsker til møbler kan også komme i forbindelse med en indretningsdesigner bestilles til private som erhvervsprojekter. 

Der er sjældent to dage, der er ens som møbelsnedker. Men de samme værktøjer, samme rytmer, samme rutiner går igen hver eneste dag. Det er sådan du udvikler dig og bliver god til dit fag. 

Bliv møbelsnedker, hvis du vil glæde dine fremtidige kunder med lækre møbler. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *