Gør et godt indtryk til jobsamtalen

Du er endelig blevet kaldt til jobsamtale til den stilling, du har sukket efter! Men hvad skal der nu gøres? Der er mange ting, der skal tages stilling til, når man indkaldes til en jobsamtale. Men før nerverne begynder at bygge sig for meget op, kan det være en god idé at forberede sig grundigt på både hvad du skal sige og hvordan du gerne vil præsentere dig selv. Det er nemlig utrolig vigtigt at gøre et rigtig godt indtryk, da det potentielt være din fremtidige chef, der sidder foran dig til jobinterviewet! Det er derudover også helt afgørende at man er sig selv, så man ikke fremstår som uoprigtig eller i værste tilfælde falsk. Læs meget mere her om hvordan man gør det bedste indtryk til jobsamtalen! 

jobsamtale

Kom forberedt

Uanset hvilken jobstilling man skal til jobsamtale til, er det utrolig vigtigt at man ikke kommer sovende til opgaven. Selv de tilsyneladende allermest simple jobs kræver også en indsats, hvad enten det er selvstændigt eller kollektivt sammen med de andre kolleger. Derfor er det en god idé at gøre sig sin research inden man træder ind ad døren til jobsamtalen, så man er godt forberedt og kan svare på jobinterviewerens spørgsmål. Hvis man har tendens til at tale meget på kort tid – hvilket er helt naturligt, hvis man er nervøs under pressede situationer – kan det anbefales at man har et armbåndsur på til jobsamtalen. På denne måde kan man skæve diskret ned på sit ur og dermed holde tiden så godt som muligt. Se et udvalg over flotte designerure her: https://www.designerure.dk/

Vis den bedste side af dig selv

Som regel kan man godt fornemme, når nogen forsøger at fremstille sig selv på en uoprigtig eller overdreven måde. For de fleste er denne tilgang ikke særlig tiltrækkende og det gør også fremtidige interaktioner med vedkommende akavede og frustrerende. Som sagt er det helt essentielt at man viser den bedste side af sig selv til en jobsamtale, hvor ens sande jeg bløder gennem den professionelle facade. Derfor er det også vigtigt at man husker sine gode manerer ved hverken at være uhøflig, afbryde eller være alt for alvorlig. De fleste arbejdsgivere sætter også pris på lidt humor, der viser at man også kan være en god og venlig kollega, men man skal også passe på med at overdrive vittighederne, så jobinterviewerne ikke selv skal stå for at få samtalen tilbage på rette spor.

succesfuld jobsamtale

Ryst nerverne af dig

Det er selvfølgelig helt naturligt og lovligt undskyldt at være nervøs både før, under og efter jobsamtalen. Sådan en samtale kræver meget koncentration og fokus, hvilket også er derfor man gerne vil gøre sit allerbedste for at imponere jobinterviewerne og i sidste få jobbet. Men nerverne skal helst ikke overtage hele dit system, så du ikke engang kan tale eller forstå interviewernes spørgsmål korrekt. Det vil interviewerne uden tvivl kunne mærke og de vil måske endda tvivle på dine evner. Derfor anbefales det at man rysterne nerverne af sig, ler lidt og ikke mindst stoler på sig selv som øvelser både før og under jobsamtalen, hvilket vil gøre hele situationen meget nemmere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *