Hørenedsættelse behøver ikke at betyde at du ikke kan forfølge din karriere

Phonak

Hvis du har en hørenedsættelse så har du måske desværre også oplevet hvordan dette usynlige handicap kan gøre det svært at være en del af fællesskabet på jobbet.

Ofte bliver mange svagthørende dog hængende i det samme gamle job selvom de for længst har mistet arbejdsglæden, at finde et nyt job kan nemlig være forbundet med flere udfordringer, men størst af alt er nok tabuet om det at være svagt hørende og samtidig gerne ville fokusere på sin karriere.

Dårlig hørelse rammer ikke kun ældre

Det er en udbredt og fejlagtig opfattelse at dårlig hørelse kun rammer ældre. Netop derfor er det også for mange yngre tabubelagt at tale om hvis man pludselig begynder at opleve høretab.

Selv om det er svært er det bedste du kan gøre dog at gå til din chef og få talt med dine kollegaer om hvordan det forholder sig og selvfølgelig også at få hjælp til din nedsatte hørelse.

Teknologien i dag er så langt fremme at der er rigtig god hjælp at hente til langt de fleste høreproblemer, og du kan også sagtens købe udstyr online. F.eks. fra Phonak.

At have manglende hørelse har ikke noget med din evne til at arbejde at gøre, så det er vigtigt at du får talt med nogen om det så du kan blive ved med at være effektiv og fortsætte med din karriere.

Desværre er der mange der går med deres høreproblemer alene, Det bliver svært at følge med på jobbet, og man bliver ofte hurtigere træt. De sociale relationer begynder også at halte, og man føler sig udenfor fællesskabet eller trækker sig måske selv, fordi man syntes det er pinligt hele tiden at skulle spørge ind til hvad der bliver sagt.

Gode råd til jobsamtalen

Hvis muligt så sørg for at have en skriftlig dialog med virksomheden vedr. dit høretab inden jobsamtalen.

Gør det klart at din nedsatte hørelse ikke påvirker din arbejdsevne, og insister på at jobsamtalen kommer til at handle om dine evner frem for din nedsatte hørelse.

Der findes en del gratis informationsmateriale til arbejdspladser omkring hvordan de skal forholde sig når de har en eller flere kolleger med nedsat hørelse, fremsend evt. dette sammen med din ansøgning.

Optag din jobsamtale, sådan at du kan lytte den igennem igen senere, og vær åben og ærlig omkring dine evt. behov og skånehensyn.

Undersøg om der findes kompensationsordninger i din kommune som du evt. kan tilbyde arbejdsgiver, som kan hjælpe jer begge med at få det bedste ud af samarbejdet.

 

At være hørehæmmet betyder ikke at du skal vinke farvel til dit drømmejob, men måske det bliver på andre vilkår end du havde forestillet dig i første omgang, vær derfor åben og fleksibel over for de muligheder der måtte byde sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *