Gå en god fremtid i møde som møbelsnedker

Møbelsnedker

Er du en af de mange unge mennesker, der er dybt i tvivl om, hvad du vil studere? Er du en af de lidt ældre, der gerne vil skifte fag? Eller er du bare helt vildt interesseret i dygtigt håndværk og elsker at bruge dine hænder?

Ligegyldig hvilken gruppe, du ender i, vil udfaldet være det samme. Det gode råd er nemlig at søge mod de praktiske fag. Lære at blive møbelsnedker.

Der er gode jobudsigter, en sjov og lærerig hverdag, og så er detaljer og finpudsning i højsæde. Noget dine venner gerne vil have en del af.

Har du ti tommelfingre eller kan du bygge?

De praktiske fag er selvfølgelig ikke for alle mennesker. Vi kender alle en eller er selv en, der virkelig ikke skal lege med en hammer eller en sav. Og så må det være sådan.

Med ringe forudsætning kan du sagtens stadig blive en dygtig håndværker, det kræver bare mere slid end for naturtalenterne. Så i nogle tilfælde ville det være at anbefale, om du fandt noget andet.

Hvis du har bare en smule flair for at fikse småting derhjemme eller altid har været glad for flittigt arbejde og finpudsning, er du derimod allerede godt på vej.

Som møbelsnedker er det helt nødvendigt, at man kan bruge sin hænder hver dag på jobbet. Det er nødvendigt, at man ikke bange for at få sved på panden. Og det er absolut nødvendigt, at man tør nærme sig de store maskiner og ikke skyer væk fra komplicerede udfordringer.

Det er ikke alle mennesker, der bare lige sådan kan lave et plankebord. I hvert fald ikke, når det skal laves fra bunden og ikke bare klappes sammen fra en brugsanvisning.

Du bliver uundværlig i din vennekreds

Som møbelsnedker vil du hurtigt opdage den gavn, dit arbejde gør. Det kan være, du selv er lidt langt fra køberen af et plankebord, trappe eller en lækker træstol, men så oplever du det på en anden måde.

Ligesom lægen altid får bemærkninger eller henvendelser fra sine venner og familie om en mulige sygdom eller udslæt. Så får møbelsnedkeren også altid et spørgsmål eller to.

Hvordan skal man fikse sofabenet? Hvordan bygger man sådan et plankebord? Og i nogle tilfælde – hvor meget skal du have for at lave det her plankebord.

Det kan være en smule irriterende, men oftest er det meget underholdende og rart, at de er interesseret i jobbet.

Fremtiden ser meget lyd ud

Alle håndværkerfag ser generelt ud til at have en meget lys fremtid. Byggebranchen går rigtig godt for tiden.

Kigger langt ud i fremtiden kan der være problemer med diverse maskiner, der skal tage arbejde fra smeden, tømreren, elektrikeren osv. Ligesom der er problemer for kirurgen, når robotter kan lave snittet for dem.

Men modsat mange andre håndværkerfag har den gode møbelsnedker et værktøj, som maskinerne ikke har – menneskelig betjening og finpudsning.

Den der sidste detalje og sidste lille pleje er, hvad der adskiller maskine arbejde fra et plankebord lavet af et menneske med kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *