Fremstå som en professionel forretningsmand uden at bruge en formue

Advokatkarriere

Uanset om man er på vej til jobsamtale, lige har fået nyt job og snart har første arbejdsdag eller bare gerne vil virke professionel overfor sine kolleger, er ens fremtræden vigtig. Som forretningsmand er der ofte en forventning om, at man bærer jakkesæt – og noget tilsvarende formelt, hvis man er kvinde.

Derudover vil nogle måske tro, at det ikke er nok med f.eks. en billig computertaske, hvis man gerne vil gøre det rigtige indtryk. Man behøver dog ikke nødvendigvis bruge en mindre formue for at fremstå professionel.

Se professionel ud med en billig computertaske

Computertasker fås i mange udgaver og størrelser. Er man villig til at betale, kan man få en dyr designercomputertaske, men man kan også sagtens fremstå professionel med en billig computertaske. Når man skal til jobsamtale eller starte på et nyt job, er computertasken også en del af ens fremtræden. Derfor er det vigtigt at tænke på, hvad den signalerer.

Dukker man f.eks. op med sin computer i en lyserød computertaske med tegneseriefigurer, er det måske ikke alle arbejdspladser, der vil synes, at man virker så professionel. Når det så er sagt, behøver man heller ikke storme ud og købe den dyreste computertaske, man overhovedet kan finde. I langt de fleste tilfælde, vil man kunne klare sig fint med en pæn, billig computertaske – så længe den opfylder de behov, man har.

Så længe skjorten er nystrøget, behøver den ikke have været dyr

Ligesom man kan klare sig med en billig computertaske, behøver man heller ikke komme i det dyreste jakkesæt. Heller ikke selvom man gerne vil tage sig godt ud til jobsamtalen eller fremstå som en professionel forretningsmand, og der er krav om jakkesæt på arbejdspladsen.

Det, der i højere grad betyder noget, er, at man ikke dukker op i joggingbukser og en gammel t-shirt, hvis dresscoden er en anden. Det er den de fleste steder – især når man er forretningsmand. Når man skal til jobsamtale, er et godt råd, at man skal klæde sig efter det job, man gerne vil have. På nogle jobs bliver der lagt mærke til, om skjorten er strøget – f.eks. i mange jobs som forretningsmand. I andre jobs kan det dog sagtens være, at det ikke giver mening at møde op i jakkesæt – det kommer helt an på, hvad man søger.

Uanset hvad skal man dog huske på, at det ikke behøver at have kostet en formue – så længe det er rent og pænt og passer til lejligheden.

Ren og nybarberet kan gøre meget

Når forretningsmanden har fået styr på en billig computertaske og et jakkesæt, der ikke har væltet hele budgettet, mangler der kun lige det sidste for at komme til at fremstå professionel – og det er heldigvis ikke dyrt.

Det sidste, der er værd at tage med, kan virke basalt – sørg for at være nyvasket, evt. nybarberet og måske, at make-uppen sidder, som den skal. Helt almindelig, god hygiejne kan også være med til at skabe et positivt indtryk – og det koster jo heldigvis ikke så meget at have styr på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *