En karriere som tandlæge giver mange muligheder

Akut tandlæge

Har du nogensinde drømt om at blive tandlæge, eller er du bare et sted i dit liv, hvor du skal til at vælge uddannelse, men ved du ikke helt, hvilken uddannelse du skal søge ind på? Det er altid klogt at lære mere om forskellige jobs, såsom tandlæge København, og flere uddannelser, så du kan sikre dig, at du vælger det helt rigtige for dig. Her kan du læse lidt mere om uddannelsen til tandlæge og de forskellige karrieremuligheder, du har som tandlæge.

Så lang tid tager det at blive tandlæge

Uddannelsen til tandlæge København er en bacheloruddannelse i Odontologi på 3 år, hvorefter du skal tage en kandidat uddannelse på 2 år, for at blive praktiserende tandlæge. Selve uddannelsen består både af teoretiske fag, som klæder dig godt på i forhold til at diagnostisere sygdomme i tænder og mund, men også praktiske fag, hvor du lærer at behandle sygdomme i tænder og alt andet, du skal kunne som tandlæge. Du får også mulighed for at komme i praktik i en tandlægeklinik, så du er sikker på, at du bliver godt klædt på til at kunne varetage alle opgaver som tandlæge.

Det gode ved uddannelsen til tandlæge er, at du får et godt indblik i jobbet som tandlæge, og at du får prøvet alting af, inden du er færdiguddannet. En praktikperiode i en tandlægeklinik giver dig også erfaring, men også mulighed for at finde job allerede, mens du er under uddannelsen. Tandlægen i klinikken kan hjælpe dig med at dygtiggøre dig og blive bedre til dit job som tandlæge, og dermed sikre at du er klar til at komme i job, når du er færdiguddannet.

De forskellige karrieremuligheder du har som tandlæge

Du har en del forskellige karrieremuligheder med en kandidatuddannelse i Odontologi, og det oplagte valg er jo naturligvis jobbet som tandlæge. Hvor du kan blive ansat i en klinik og hjælpe patienter dagligt med deres tandproblemer. Du har også mulighed for at starte din egen praksis, når du har fået lidt erfaring, og dermed blive selvstændig tandlæge. Det vil ikke være oplagt at starte ud som selvstændig praktiserende tandlæge, men det er en god mulighed at have i tankerne på et senere tidspunkt.

Du kan som tandlæge både få job i det private og i det offentlige, alt efter hvad du helst vil. I det offentlige har du mulighed for at få job som tandlæge i fængsler, hospitalsklinikker, den kommunale tandpleje og i forsvaret, så der er rigeligt med jobmuligheder til dig, når du er færdiguddannet.

Videreuddannelse som tandlæge – her er dine muligheder

Med en kandidatuddannelse i Odontologi og lidt erfaring som tandlæge, har du også mulighed for at videreuddanne dig, hvis du gerne vil det. Du kan blive specialtandlæge med fokus på tandregulering og arbejde som bøjletandlæge. Det er et populært valg, og det vil give dig mulighed for at have mere viden indenfor et mere specifikt område, og hvor du kommer til at hjælpe mange unge mennesker med at få rettet deres bid og deres tandstilling.

En anden vej, du kan gå med en videreuddannelse som tandlæge København er, at du kan blive tand-, mund- og kæbekirurg. Som tand-, mund- og kæbekirurg har du blandt andet til opgave at operere visdomstænder ud, hvilket er noget, mange voksne har brug for hjælp til. På den måde kommer du ikke til at arbejde som almindelige tandlæge, men med en videreuddannelse har du mulighed for at arbejde indenfor det område af tandplejen, du synes er meget interessant, og som du føler dig dygtigst i. På den måde kan du selv forme din karriere som tandlæge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *