En jobsamtale er aldrig nogen nem udfordring

jobsamtale

Noget, lange de fleste skal igennem, er jobsamtaler. Det er hvert fald sjældent, man kan få et job uden at skulle igennem én eller flere samtaler. Fælles for stort set alle er, at vi er nervøse, når vi skal til en jobsamtale.

Skal du til samtale, er det en idé at spørge ind til faglige ting, forventninger, fællesskab og hvilke ting som er med til at gøre jobbet behagelig i hverdagen. Så fremstår du motiveret – lyder det spændende? Få flere tips herunder.

Forbered dig så godt som overhovedet muligt

Det sker jo, at man ikke får jobbet. I det tilfælde er det rigtigt ærgerligt, hvis du ikke har gjort alt, du kan. Derfor er det vigtigt, at du er forberedt. Dels fordi det naturligvis giver dig bedre muligheder, men også fordi du efterfølgende kan sige, at du har gjort, alt du kan. Vil du blive lidt skarpere inden for business verdenen, kan du for eksempel lære mere om Executive MBA. Det er altid en god ting at vise, at du har styr på tingene. Så derfor er der jo en hel masse, du kan sætte dig ind i på forhånd.

Noget, der altid er en god ide, er at lære en masse om firmaets eller arbejdspladsens værdier. Det kan være, at det vigtigste for dem for eksempel er glade kunder. Det betyder jo, at du skal kunne yde en indsats og være god til at snakke med kunderne. Du kan eventuelt overveje, hvordan dette lyder i forhold til dig som person. Passer det bare perfekt, er det jo fint at tage fat i det under jobsamtalen. Du kan for eksempel også tage fat i noget, du ved om arbejdspladsen og spørge ind til det. På den måde viser du, at du er interesseret og velforberedt. Det er altid en god ting i arbejdsgiverens øjne.

Din faglige kunnen er også vigtig i mange jobs

Faglighed er bestemt noget, der er vigtigt. Nogle steder er det det, der spiller den vigtigste rolle, mens det andre steder er mindre vigtigt. Derfor er det jo godt at kende arbejdspladsens værdier. Det hjælper ikke nødvendigvis at kaste en masse fagudtryk i hovedet på arbejdsgiveren. Men det kan være godt at have styr på tingene og være forberedt. De kan jo for eksempel spørge ind til det, du har lært på dit studie. Så er det godt at kunne huske det.

Noget, mange glemmer, er at spørge ind til jobbet. Dette kan være i forhold til, hvilke opgaver, du vil få, hvad arbejdsgiveren vægter højest og den slags. Det viser nemlig, at du er interesseret. Du kan også vælge at spørge ind til, om de har gode og behagelige kontorstole, eller om de blot har billige kontorstole. Dette kan have noget at sige om, hvorvidt du skal have din egen stol med for at sidde behageligt på de lange dage.

Der sker der intet ved at spørge ind. Det plejer der som regel at være plads til, når du er til en samtale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *