Brug dine praktiske kompetencer til at få job i et byggemarked

Byggemarked

Vi lever i en tid, hvor mange mister deres job og må se sig om efter nye muligheder for at tjene penge. Heldigvis har vi alle sammen vores forskellige styrker. Mange arbejdspladser har plads til mennesker med vidt forskellige baggrunde.

Det kunne for eksempel være i et af de mange store byggemarkeder. Du kan prøve at søge med den baggrund, du har, men ellers er der mange muligheder for gode uddannelser, der kan føre til jobs i byggemarkedsbranchen.

Uddan dig gennem en elevplads

Hvis du er god til at tale med mennesker og er serviceminded, kan du undersøge mulighederne for at være byggemarkedsmedarbejder med henblik på salg og service.

På handelsskolen kan man uddanne sig ved at få en elevplads inden for detailhandel. Her kan man specialisere sig i at arbejde i byggemarkeder. Her vil du lære at blive en god sælger og få et bredt kendskab til varegrupperne og til, hvordan du bedst muligt kan rådgive kunderne om disse.

Det, du lærer gennem din uddannelse, sikrer, at du kan arbejde som salgsassistent, men du kan også bruge det til på sigt at stå for ledelse og drift i byggemarkedet.

Viden om alle slags varer og om butikskoncept

I et byggemarked findes der mange forskellige elementer, som man må have viden om for at arbejde der. Hvis en kunde kommer for at købe en bænksliber, skal du kunne hjælpe personen med at vælge den rigtige.

Du skal vide, hvordan en bænksliber fungerer, og hvad forskellene på de udbudte bænkslibere er. Du lærer at lytte til den enkelte kundes behov og hjælpe dem, så de kommer hjem med den bedste bænksliber for dem.

Gennem arbejdet vil du hurtigt opnå stor viden omkring alle tænkelige produkter og opnå forståelse for et byggemarkeds koncept og drift.

Brug det til din fordel, hvis du ved noget om håndværk

Hvis du har en håndværkeruddannelse eller bare har en del erfaring med at anvende dine hænder praktisk og bygge ting, er det en stor fordel. Mange mennesker, der skal arbejde i byggebranchen, har ikke nødvendigvis kendskab til den verden som udgangspunkt. Det kan man selvfølgelig lære og uddanne sig til, men hvis du allerede har noget erfaring eller bare ved noget om værktøj, er det et stort plus.

Der er altid brug for folk der ved noget om byggematerialer og produkter. Husk, at få sagt alle relevante ting til en jobsamtale.

Undersøg de forskellige byggemarkeder

Der er mange byggemarkeder i Danmark, hvor du kan søge job. Du kan med fordel undersøge dem alle for at se, hvad de enkelte tilbyder.

Hvis du ikke har en uddannelse indenfor noget med håndværk eller har haft elevplads, kan der stadig være rig mulighed for job i de forskellige virksomheder. Som i alle andre virksomheder er der for eksempel brug for folk, der har styr på økonomi. Der er også brug for folk, der kan arbejde inden for HR eller med firmaets IT-drift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *